Hash War: Mystery Miners Tom Block Attack gör ABC: s nya blockchain nästan oanvändbar

Enligt olika rapporter har Bitcoin ABC pro-IFP-kedjan varit under ‚attack‘ i ett antal dagar i rad. Mysteriet gruvarbetaren har brytt ett stort antal sekventiella block, men nästan alla har varit tomma. Gruvearbetaren som kallar sig ‚Voluntarism.dev‘ säger att gruvdriften är en grupp av „gammalvaktiga gruvarbetare“ och hävdar att de kan röra sig med minoritetens ABC-kedja i flera år.

‚Priset på frihet är brant‘

Cryptocurrency-communityn har tittat på efterdyningarna av den senaste blockchain-förgreningen, som såg Bitcoin ABC-nodens gaffel i sin egen blockchain. Bitcoin ABC-nätverket är fortfarande namnlöst och utan varumärke, och symbolen kallas ofta antingen “ABC”, “BCHA” eller “BAB.”

Förra veckan rapporterade news.Bitcoin.com om en stealth gruvarbetare som har brytt ett stort antal på varandra följande tomma block. Eftersom block har varit tomma så länge har det varit svårt för någon att skicka en transaktion på ABC-kedjan och få transaktionen bekräftad i rätt tid.

Hash War: Mystery Miners Tom Block Attack gör ABC: s nya blockchain nästan oanvändbar

Det antas att den mystiska gruvpooloperatören Voluntarism.dev kontrollerar 90% av ABC-kedjans hashrat lördag 28 november 2020.

Sedan vår newsdesk-rapport har mystery miner introducerat gruppen på Twitter under kontonamnet Voluntarism.dev och genom Coinbase-parametermeddelanden varje gång poolen hittar en ABC-belöning. Den 24 november 2020 skapade Twitter-kontot Voluntarism.dev ett meddelande med en blockchain-signatur för att verifiera dess legitimitet.

Samma dag twittrade gruvarbetaren: ”goda idéer kräver inte kraft” och dagen efter twittrade gruppen ett meddelande till andra gruvarbetare som pekade hashrate mot ABC-kedjan. Voluntarism.dev sa:

Jag hoppas att alla gruvarbetare är överens: vi skulle vilja att 100% av BCHA-myntbasen skulle gå till pqnqv9lt7e5vjyp0w88zf2af0l92l8rxdgnlxww9j9.