Bitcoin Prijs daalt met $1.000 in Slechtste Uitverkoop in een Week

Bitcoin is in de afgelopen paar uur snel gedaald en test een belangrijk niveau van psychologische ondersteuning in de buurt van 18.000 dollar.

8 december daalde de prijs van ’s werelds eerste cryptocurrency tot ongeveer $18.031 van $18.770

Rond 06:00 UTC op 8 december daalde de prijs van ’s werelds eerste cryptocurrency tot ongeveer $18.031 van $18.770. Vervolgens werd het iets teruggebracht tot $18.200 door perstijd, volgens de bitcoin-prijsindex van de CoinDesk.

De laatste keer dat bitcoin (BTC, -3.36%) een gelijkaardige daling ervoer was op 1 Dec. nadat de bellwether cryptocurrency een hoogte van alle tijden van rond $19.920, per BPI bereikte.

Volgens Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, heeft de beschikbaarheid van aanzienlijke hoeveelheden bitcoin op beurzen die door grote houders – „walvissen“, zoals ze vaak worden genoemd – worden aangeboden, bijgedragen aan de prijsdaling.

„Als het gaat om prijsvoorspelling op korte termijn, denk ik dat de belangrijkste gegevens vraag en aanbod zijn, aldus Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant. „Ik denk dat deze keldering is begonnen met bitcoin… walvissen die hun bitcoin op de beurs wilden houden, zodat ze direct beschikbaar waren voor verkooporders.“

Anderen zien dat recente kopers hun winst uit de markt halen. Lucas Huang, hoofd van de groei op de gedecentraliseerde beurs Tokenlon, merkte op dat vanuit het oogpunt van de detailhandel „een verhoging van de bitcoineprijs met 80% in slechts twee maanden een te verleidelijke winst zou kunnen zijn om niet te nemen“.

Ondertussen kan een ander signaal komen van hoe Wall Street de vooruitzichten van een bijzonder grote koper in de afgelopen maanden ziet. Tyler Radke, een analist bij Citibank, heeft zijn aanbeveling over de vaste Microstrategie van bedrijfsintelligentie om „te verkopen“ van „neutraal“ gedegradeerd, en de euforie van de bitcoin van de investeerders zou overtrokken kunnen worden.

Niet iedereen is bearish op bitcoin

„Bitcoin’s laatste stap naar beneden is een rustpauze op weg naar $30k niveau’s tegen medio-2021,“ zei investeerder Jehan Chu, mede-oprichter van Kenetic Capital. „Ervaren bitcoin-investeerders zijn goed gewend aan deze dalingen en begrijpen ze als mogelijkheden om de dip te kopen. Op langere termijn kunnen we verwachten dat deze bewegingen minder frequent zullen worden naarmate de institutionele fondsen verder in de markt blijven stijgen en de volatiliteit verder afneemt“.

Maar voor technische analisten is de laatste koersactie voor bitcoin op korte termijn een doorlopend verhaal van lagere pieken op de daily chart. Dat betekent dat de interesse van kopers in het midden van het stijgende dagelijkse verkoopvolume afneemt.

Als kopers er niet in slagen om prijzen boven de $18.600 te duwen, kan er waarschijnlijk een verdere neerwaartse spiraal ontstaan als de kortetermijntrend van stijgend naar dalend gaat.

Andere opmerkelijke cryptocurrencies lijden ook, met inbegrip van ether, XRP (XRP, -7.21%) en litecoin (LTC, -5.54%). Die drie zijn ook gedaald tussen 7% en 9% in de afgelopen 24 uur. In feite zijn alle 17 vrij zwevende cryptoproducten naast de bitcoin in de CoinDesk 20 tussen 6% en 12% gedaald in de afgelopen dag.

Ondertussen hebben de traditionele markten zich op de dag stabiel gehouden met de Dow Jones Industrial Average die 0,35% in het groen sluit en de S&P 500-index rond 0,28% op de dag.