Bitcoin-nieuws vandaag – Krantenkoppen voor 3 juli

  • Bitcoin herstelt iets meer dan de 9.000 dollar.
  • Het verhaal van deze nieuwe economie zou de Bitcoin-stieren kunnen bevoordelen…
  • De recente koersactie van Bitcoin maakt de correlatie met de beurs niet ongeldig.

Bitcoin News Today – De afgelopen maanden heeft Bitcoin (BTC) de traditionele markten gevolgd. Dit is nog een reden waarom de digitale valuta sinds begin mei in zo’n krappe handelsrange zit. Recentelijk lijkt de aandelenmarkt enigszins stabiel te zijn, met de huidige correctie op de hielen van een historische opleving, die kan worden omschreven als een „V-vormig“ herstel.

Een verschuivend globaal economisch verhaal zou de prijs van Bitcoin kunnen doen stijgen.

Het lijkt er niet op dat investeerders en handelaars er te veel vertrouwen in hebben dat de economische schade die door de wereldwijde pandemie is veroorzaakt, op elk moment snel zal verdwijnen. De huidige range-gebonden handel in aandelen zal eerder doorgaan totdat meer gegevens de snelheid waarmee de economie zich zal herstellen verklaren.

Dit zou ongetwijfeld een belangrijke invloed hebben op de koersbewegingen van ’s werelds grootste digitale valuta door middel van een marketcap op een of andere manier. Dit komt omdat Bitcoin Billionaire een zeer sterke correlatie heeft met de aandelenmarkt. Op de korte termijn zou dit in het voordeel van de Bitcoin-stieren kunnen werken, aangezien een marktspecialist erop wijst dat een verschuivend mondiaal economisch verhaal de prijs van Bitcoin (BTC) zou kunnen opdrijven.

Op het moment van de pers verandert de digitale referentievaluta van hand tot hand met 9.132 dollar, na een daling van ongeveer 1,5 procent in de afgelopen dag. Bitcoin zit al een paar dagen vast rond deze prijsklasse. De digitale valuta heeft zelfs het grootste deel van de afgelopen maanden binnen de $9k en $10k range doorgebracht.

Bitcoin’s recente koersactie verbreekt de correlatie met de aandelenmarkt niet.

T e zwakte van Bitcoin maakt de correlatie met de aandelenmarkt niet ongeldig. Gisteren probeerden kopers de prijs van de digitale valuta boven de $9.300 te krijgen. Dat lijkt echter een hindernis te zijn, omdat de afwijzing in dat bereik de prijs van de digitale munt naar het huidige niveau heeft geduwd. Bitcoin heeft de afgelopen maanden een sterke correlatie op de aandelenmarkt opgebouwd. Dit is vandaag echter niet het geval.

Volgens gegevens van Skew – een analytisch platform – BTC en de S&P 500 – is er de laatste tijd een stijgende correlatie. Alle topindices sloten de dag af in het groen vanwege enkele gegevens over de werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten. Ondanks het lichte herstel vertoont Bitcoin enkele belangrijke tekenen van zwakte, aangezien het zich licht herstelt over het $9k-bereik.

Deze correlatie zou op de korte termijn wat kunnen verminderen, aangezien beide activa zijwaarts handelen. Desalniettemin kunnen ze weer aantrekken zodra de aandelenmarkt in een of andere richting begint te evolueren.